Miten pesen ulkoiluvaatteita?

Raiski miten pesen ulkoiluvaatteita

Raiskin ulkoilutakit ja - housut on suunniteltu käytettäväksi arjessa ja vapaa-ajalla monenlaisissa sääolosuihteissa. Ulkoillessa takki tai housut voivat likaantua, joten pesu ja huolto ovat paikallaan kurakelin jälkeen. 

Olemme keränneet sinulle vinkkejä, miten hoitaa ja pestä Raiski vaatteita tai miten poistaa yksittäisen tahran. Näiden vinkkien avulla saat ulkoiluvaatteillesi lisää käyttöaikaa ja vaate on helpompi kierrättää. 

Miten pesen Raiski takin tai housut? 


Kaikille Raiskin tuotteille on yksilöidyt hoito- ja pesuohjeet, jotka löytyvät jokaisen tuotteet tuotelapuista. Asianmukainen tuotteen hoito auttaa säilyttämään halutut ominaisuudet sekä pidentää tuotteen käyttöikää.

Säännöllinen tuotteen pesu estää lian pinttymisen materiaaliin ja ehkäisee mm. hajuhaittojen syntymistä. Pesua varten vaatteet tulee sekä erotella värien että koostumusten mukaan, tyhjentää taskut sekä irrottaa heijastimet ja muut irto-osat, joita ei suositella vesipestävän (esim. hupun karva). Pese herkät ja haavoittuvat materiaalit erikseen sekä raskaat ulkovaatteet erikseen. Käytä tarvittaessa pesupussia.

Tarrat ja vetoketjut tulee sulkea huolella ennen pesua. Tarrat voivat vahingoittaa esim. tuotteen verkkovuorta takertumalla siihen. Sulkemalla vetoketjut ennen pesua estät vetoketjun hampaiden kulumisen sekä vioittumisen.

Pesuaineen liiallista annostelua sekä vaatteiden liiallista täyttömäärää koneessa tulee välttää. Väljässä vedessä tuotteet puhdistuvat sekä huuhtoutuvat paremmin. Mikäli pesuohjeessa on maininta ”pestävä erillään”, tuote on syytä pestä erillään. Tällä estetään mahdolliset värjäytymät ja myös varmistetaan, ettei tuotteeseen jää pesuainejäämiä

Tuotteita ei ole syytä jättää pesun jälkeen suljettuun rumpuun vaan ne on suositeltavaa ripustaa kuivumaan mahdollisimman nopeasti pesun päätyttyä. Ripusta vaatteet kuivumaan ilmavasti ja käytä rumpukuivausta, mikäli se on pesuohjeessa sallittu.

Huuhteluaineita tai niitä sisältäviä pesuaineita emme suosittele käytettävän, sillä ne voivat vaikuttaa niin itse tuotteen kuin materiaalinkin toimivuuteen ja kestävyyteen.

Miten poistan yksittäisen tahran? 

Tahranpoistossa suosittelemme tahranpoistoaineen testausta ensin esim. takin hihan sisäpuolelle tai helman sisäpuolelle värinkeston varmistamiseksi. Rasvatahrojen poistoon soveltuu erinomaisesti nestemäinen astianpesuaine (ei konepesu, vaan käsinpesu): tahrakohta kastellaan reilusti ja tahran kohtaan levitetään hellästi mutta reilusti astianpesuainetta. Tämän jälkeen kevyesti ainetta painellaan tahraan ilman kovaa hankaamista. Tämän jälkeen tuote huuhdellaan ja toistetaan käsittely tarvittaessa. Myös happea käyttävät tahranpoistoaineet, ovat erinomaisia ja helppoja tuotteita tahranpoistoon.


Tilaa Raiskin uutiskirje, saat -10% etukoodin.